Ode aan de Sint-Baafsabdij

De Sint-Baafsabdij in Gent bevindt zich dicht bij Portus Ganda waar Leie en Schelde samenvloeien. Van de abdij zelf blijft slechts een gedeelte over maar de ruinetuin rond de gebouwresten is magisch.
       

Toen ik er enkele jaren geleden voor het eerst kwam was ik onder de indruk van de rust, de stilte en de groene omgeving. Ik begon er onmiddellijk foto’s te maken, vooral van de mooie stenen voorwerpen die overal in de tuin verspreid liggen.

Toen besloot ik om de foto’s te verwerken in een quilt, ik heb ze afgedrukt op Lutradur en met Vliesofix bevestigd op een achtergrond van stof.(Lutradur is een industrieel niet geweven materiaal waarop je kan printen, verven, naaien ..)

Op mijn stof had ik eerst een stenenmotief gesjabloneerd met paintsticks en een stencil.

De bladeren, stengels en varen onderaan zijn geverfd met behulp van echte bladeren en planten uit de tuin. Ik breng de textielverf aan op de bladeren met een verfborstel en leg ze op de stof, keukenpapier erover en dan goed aanduwen met een proper verfrolletje.

Ook de strookjes kant en het glazenonderzettertje links bovenaan zijn handgeverfd. Her en der nog gesjabloneerde bladeren toegevoegd met paintsticks en stencils. Skeletblaadjes werden hier en daar met Vliesofix vastgezet.

Verder handgeborduurd en handgequilt

Afmetingen: 63x 85 cm.

 

 

 

 

5 gedachten over “Ode aan de Sint-Baafsabdij

  1. Het prachtige aan deze quilt is het feit dat deze is ontstaan tijdens onze wandeling door deze mysterieuze site. Stilaan tot het eindresultaat zien evolueren maakte het nog spannender om uiteindelijk dit mooie resultaat aan de muur te zien hangen,

  2. weer een prachtig werk maar dat weten we inmiddels wel van jou. Altijd mooi , altijd inventief. Je verbaast om telkens weer . Steeds laat je iedereen versteld staan van je mooie creaties.
    Ik bewonder je vele ideeën, de manier waarop je ze uitwerkt, je creativiteit en de precisie waarmee je alles afwerkt. Ik ben en blijf gezond jaloers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.