Een verfdagje

Het is al bijna twee weken geleden , het verfdagje dat ik georganiseerd heb voor de vriendinnen van het quiltcollege, nog steeds krijg ik een lach op mijn gezicht als ik er aan terug denk.

Van deze groep denk ik toch dat ik de stofverver ben, ik heb reeds heel wat technieken geprobeerd, dus tijd om wat van mijn kennis door te geven. Het verfklasje werd ingericht in de garage en er lag een grote stapel proeflapjes klaar om op te kliederen.


Hier zit iedereen klaar om er aan te beginnen. Eerst hebben we geverfd met paintsticks en stencils. Dit lijkt mij de meest eenvoudige manier om verf over te brengen op stof.

Iedereen is heel geconcentreerd aan het werk.

De stof en stencil worden vastgekleefd met tape zodat ze niet kunnen verschuiven en dan wordt met een platte borstel gesjabloneerd. De stencil wordt naar beneden geduwd en de beweging van de borstel is van buiten naar binnen in de figuur. Dit is iets dat bij iedereen in de smaak viel, je hebt er weinig materiaal en plaats voor nodig .

Daarna hebben we rubbings gemaakt met paintsticks en rubbing plates. De rubbing plates werden bespoten met tijdelijke spuitlijm en daar werd de stof op gelegd en aangedrukt. Hierbij gebruikten we geen verfborstel, maar werd het uiteinde van de paintstick over de stof bewogen. Rubbings kan je maken op elk voorwerp dat structuur heeft, zo hebben we ook glazen taartschalen uitgeprobeerd. Na het maken van een proeflapje kon iedereen beginnen aan een groter stuk zoals een tafelloper.

 

Dit zijn de resultaten met de taartschalen.
Het zijn prachtige mandala’s geworden.

 

 

 

 

Terwijl de ene helft van de groep met de tafelloper bezig was , kon de andere helft kennis maken met de gelliplate, daarna hebben we gewisseld. Natuurlijk waren we niet de hele tijd zo serieus aan het werk, er werd ook heel wat afgelachen, zoals gewoonlijk in onze groep.

Hier iedereen tevreden met het resultaat.

En hier nog eens al mijn “studentjes” van die dag, een dag die heel snel voorbij was en waar ik nog lang zal van nagenieten.

 

8 gedachten over “Een verfdagje

 1. Hoi Catrien, het was super leuk?. Terug veel bijgeleerd, en het was heel leuk om te doen. Eens iets helemaal anders. Je hebt er een mooi verslag van gemaakt van een schitterende dag. Een dag die zo voorbij was?. En…..we waren voor één keer heel stil en geconcentreerd ?. Voor herhaling vatbaar. Ook bedankt voor de fijne ontvangst. Groetjes Brigitte

 2. Wat een fijne herinnering aan een heerlijke en onvergetelijke dag.
  En of het een echt “klasje” was. Toen we binnen kwamen lag per “leerling” alles netjes klaar, met een overvloed aan stencils om uit te kiezen en een heleboel lapjes stof. Zelfs een cursusmapje om later nog eens na te lezen en zelf te proberen!
  Nu nog even inspiratie zoeken om de geverfde lapjes te verwerken in een of ander project.
  Bedankt, Catrien, je bent een vat vol ideeën en het lukt je om ons (beginnelingen ?; ik spreek voor mezelf!!) uit onze comfortzone te halen en iets nieuws te proberen. ?

  1. Catrien wat een mooie herinnering geef je ons terug na een leerrijke en fantastische dag ! Een dag waar het je zelfs gelukt is om onze uitbundige groep even stil te krijgen ( zo geconcentreerd dat we bezig waren). Ik denk dat je iedereen warm gekregen hebt om de technieken zeker nog toe te passen. Mij alvast wel ik heb zelfs al wat materiaal aangeschaft ? nu nog veel oefenen en ideeën laten borrelen om ze in de praktijk toe te passen en te verwerken. Nogmaals bedankt om onze creativiteit aan te wakkeren en voor de fijne ontvangst.
   Trees

 3. Wat een prachtige reportage. Het is echt waar dag om nooit te vergeten. Nogmaals bedankt juf Catrien om met veel geduld en liefde jou kennis door te geven. Onze hoofden zitten nu terug boordevolle ideeën, maar of we ze zonder hulp van de juf ze gaan kunnen uitvoeren is een andere zaak ? dus Catrien, hou je maar alvast klaar om ons bij te staan bij onze creaties ?❤️

 4. we hebben een fantastische dag gehad. Veel te vlug voorbij zoals altijd. Zeker voor herhaling vatbaar als onze verfjuf dat ziet zitten. Hebben die dag ook weer veel bijgeleerd en de praktijk is nog altijd de beste oefening.
  we zijn een unieke groep madammen waar vriendschap centraal staat. We hebben al zoveel mooie momenten samen gehad dat ik hoop dat deze groep nog heel lang kan en mag doorgaan

 5. Jawadde! Dat wordt nog heel lang nagenieten! Het eindresultaat is prachtig! Ik hoop dat je studentes het ook echt gaan afwerken. Waar fruitschalen al niet voor dienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.