Een mysterie dat langzaam onthuld werd

Zoals reeds eerder geschreven behoor ik tot een quiltgroep, tien vrolijke dames met dezelfde interesse in patchwork, quilten en stofjes verzamelen. Tien vriendinnen waar je letterlijk en figuurlijk geen speld kan tussen krijgen.

Begin vorige zomer kwam Ingrid met het idee op de proppen dat ik eens een mysteriequilt zou bedenken voor de groep. Het was eventjes slikken maar zonder na te denken heb ik ja gezegd. Reeds de volgende dag ben ik begonnen met het schetsen van iets dat ik vaag in mijn hoofd had. Het moest een mooie quilt worden en met voldoende afwisseling tussen de blokken zodat het niet saai was om er aan te werken.

De schets lag op de keukentafel en terwijl ik de huishoudelijke taken deed, keek ik er regelmatig naar en bracht nieuwe ideeën en verbeteringen aan. Uiteindelijk werd de schets een echte tekening en kon ik de blokken beginnen tekenen. In juli begon ik te naaien, buiten in de schaduw want het was een bloedhete zomer.

Dit was mijn eerste blok, er zat een kleine uitdaging in, nl. het gebruik van boordstoffen voor het midden.Vier gelijke driehoeken uit een boordstof knippen en samenvoegen tot een vierkant waardoor nieuwe motieven ontstaan. Dit kwam nog meerdere keren terug in de quilt.

Elke les kwam het patroon van een nieuw blok, samen met de tekening waar de blokken moesten geplaatst worden in de quilt.

  

Hier zijn we al een heel eind verder, dit is onderaan links.

En uiteindelijk is dit mijn versie van de quilttop , ik heb het patroon van de blokken laten doorlopen in de boord.

Het was heel boeiend om te zien hoe iedereen er zijn eigen versie van maakte door eigen kleuren- en stoffengebruik.
Dit is de top van Ingrid, zij is onze borduurspecialist en bracht prachtig borduurwerk aan .

 

 

 

 

 

 

Hier de top van Chris in warme herfstkleuren, zij was al heel naarstig aan het quilten, maar moest stoppen vanwege de hittegolf.

Dit is het werk van Kathleen met kleuren die aan chocolade en munt doen denken.

Begga werkte met Japanse stoffen en maakte de boord wat breder zodat de quilt meer geschikt is om als deken te gebruiken.

De zachte kleuren van Trees haar versie.

Dit is de quilt van Brigitte, ook zij is al aan het quilten terwijl ze met vakantie is in Griekenland, lekker in de warmte.

En dan hebben we nog de quilts van Martine en Carine.  Zij hadden allebei dezelfde boordstof gekocht, zonder het van elkaar te weten.Het is opvallend hoe toch twee totaal verschillende uitvoeringen ontstaan zijn.
Dit is de versie van Carine

En dit is de versie van Martine

De quilttop van Marleen is nog onder constructie, zij is onlangs oma geworden van een schattig kleindochtertje en heeft hele mooie babyquiltjes gemaakt.

Ik heb veel plezier beleefd aan het bedenken van deze quilt, en tot mijn opluchting had ik de indruk dat iedereen hem mooi vond en er graag aan gewerkt heeft.

6 gedachten over “Een mysterie dat langzaam onthuld werd

 1. Mooi werk allemaal. Proficiat Catrien. Ben al benieuwd wat ze nog meer voor jou in petto hebben! ??

 2. Het “Catrienproject ” was heel leuk maar ook een uitdaging. De gepaste stoffen zoeken, met boordstof werken, het spiegeltje gebruiken om vooraf het eventuele resultaat te zien. Op tijd de blokken proberen klaar te hebben, het vroeg wat planning maar uiteindelijk waren we al aan het uitkijken wat de volgende blok zou worden.
  Bedankt Catrien voor al het werk en de tijd dat je in de mysteriequilt hebt gestoken. Het ontwerp was voor ons allemaal hetzelfde, de kleuren waren voor iedereen persoonlijk met het resultaat, 1O unieke quilts.

 3. Catrien, de zoektocht naar de juiste stoffen en combinaties heeft wat moeite gekost maar ik ben blij met het resultaat.
  Het was altijd spannend om het volgend patroon en techniek te ontdekken.
  Het is mooi om te zien hoe we telkens weer tot een verschillend resultaat komen.
  1 Mysterie en 10 persoonlijke quilts!
  Fijn dat je de uitdaging aanging, zo hebben we allen weer een uniek werkstuk.
  Chris. ?

 4. Catrien wat een toffe voorstelling van jouw mysterie quilt ? het was voor ons iedere keer weer uitkijken wat de volgende blok ging zijn ! Ik heb de quilt alvast met heel veel plezier gemaakt ? bedankt voor het werk dat je erin gestoken hebt. Lieve quilt groetjes Trees

 5. Het was zeer leuk om aan deze quilt te werken. Ook het werken met randstoffen was uitdagend?We waren steeds benieuwd hoe de nieuwe blok eruit ging zien ? Uiteindelijk werd het een zeer mooie quilt met één voor één mooie blokken?. Dankjewel Catrien!! Ik ben inderdaad in Griekenland begonnen met het quiltwerk. Ook een hele uitdaging ? ….tekenen….terug wegstrijken…we zien wel wat het wordt? Grtjes Brigitte

 6. Het was een avontuur waar ik met heel veel plezier aan meegewerkt heb.
  Chapeau en een dikke merci aan Catrien voor de uren tijd dat ze in dit project heeft gestoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.