Sun kissed cows

 

Ik hou van koeien, ze kunnen zo vredig in de weide staan zonder te beseffen wat hen te wachten staat op het einde van hun leven. Als het op een correcte manier gebeurt dan kan ik het aanvaarden , maar helaas is dat niet altijd het geval.

Voor dit quiltje vond ik de inspiratie in Quilting Arts magazine nr.100. Het artikel “Stacked landscapes” was enorm inspirerend. Er wordt een collage gemaakt met diverse stoffen en draden, stoffen met “raw edges” om meer textuur te bekomen. Ik heb netjes met een klein steekje gestikt langs de randen van mijn stoffen om het verder rafelen te voorkomen. Art quilts spreken mij aan, maar ik heb graag dat het netjes afgewerkt is en dat er geen draden loshangen.

De strook met de geverfde koeien had ik al lang geleden gemaakt, de koeien zijn geverfd met de zonnetechniek. Rond de koeien heb ik thread sketching gedaan doorheen de drie lagen van de quilt.

Verder is de quilt handgequilt en handgeborduurd. De strook in jute voegt ook textuur toe.

De stof voor de lucht is geverfd met indigo, ook het verbandgaas in de lucht is geverfd met indigo. De fel gele stof en draad werden plantaardig geverfd met fluitekruid. (cow parsley genoemd in het Engels) De effen donkergroene stof werd eerst geverfd met fluitekruid en nadien oververfd met indigo. De strokleurige wollen draden werden geverfd met Tagetes bloemen.

De afmetingen van dit quiltje zijn 50 x 70 cm.

4 gedachten over “Sun kissed cows

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.