Het begin van een kerstquilt.

Een kerstquilt die nog lang niet af is omdat ik er enkel in de kerstperiode aan werk. Alleen dan heb ik er de inspiratie voor.
Vorig jaar heb ik de achtergrond gemaakt en de bovenste tak in appliqué. Voor de achtergrond heb ik stroken groene stof aan elkaar gestikt en de ontstane lap opnieuw verknipt in de andere richting, deze nieuwe stroken terug aan elkaar gestikt.
Voor de tak vond ik een idee in het boek Appliqué à main levée van Becky Goldsmith en Linda Jenkins ( een Quiltmania uitgave)

Toen de tak af was, was ook de kerstperiode voorbij en verdween mijn projekt in de kast tot november dit jaar.
Dit jaar ben ik begonnen aan de kerstballen. Langzaam aan worden ze opgehangen aan de tak. Er zijn er wel nog een paar aan het zweven.
Voor de kerstballen vind ik inspiratie via kerstkaartjes, kerstinpakpapier enz…

Voor deze kerstbal ging ik eens kijken in een boekje van Sue Spargo, het groene cirkeltje is wool appliqué en het borduren is ook à la Sue Spargo.

Deze kerstbal is gemaakt uit een stofje dat ik zo mooi vind dat ik er amper durf in knippen.

Voor deze bovenste kerstbal had ik het idee om te borduren met gouddraad , wat het nodige gevloek opleverde want die draad is echt onhandelbaar.

Het maken  en ophangen van de kerstballen is een leuk en afwisselend werkje, ik hoop er deze kerstperiode mee klaar te zijn.

Volgend jaar wordt het dan quilten en misschien kan mijn projekt dan opgehangen worden.

Hierbij wens ik iedereen prettige kerstdagen toe.

6 gedachten over “Het begin van een kerstquilt.

  1. wat een fantastisch werk ! Er is weer over nagedacht. Heel origineel en met een heel mooi kleurenpalet. Hadden we van jou iets anders verwacht ? neen
    Meer dan geslaagd

  2. Mooi! Maar gouddraad is bedoeld om op te naaien ( couching) omdat het inderdaad niet te doen is om er mee te borduren. Alleen ter info natuurlijk.

  3. Dag Catrien,
    Beetje bij beetje krijgt je kerstquilt zijn vorm. Het is toch zalig om te horen en te zien hoe je naar je eindpunt toe werkt. Een pareltje zal het zeker wel worden ik ben al benieuwd naar je eindresultaat ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.