Lavendelveld

Na twee jaar zwoegen is de lavendelquilt af. De voobije regenachtige weken heb ik er veel aan gewerkt,  zo veel dat ik bijna een hekel kreeg aan die quilt. Nu hij ophangt vind ik hem nog steeds niet denderend mooi , hopelijk gaat dat gevoel weg.

Anderzijds ben ik wel blij dat hij mooi hangt, geen blubberende randen en alles wat recht moet zijn is recht.

Enkele jaren geleden deed de Vlaamse Quiltersgilde het voorstel aan haar leden om een “row by row quilt” te maken voor de volgende tentoonstelling. Ik had al vaag een idee in mijn hoofd om zo een quilt te maken in lavendelkleuren. Ik was ook al paarse en groene stofjes aan het verzamelen die pasten bij de stof met de lavendeltuilen, ooit gekocht tijdens een vakantie in zuid Frankrijk.

De blokken zijn klassiek en zelfgetekend, alles is met de hand genaaid.
Voor het tussenboordje heb ik een wijnrode kleur gekozen omdat in de buurt van lavendelvelden dikwijls wijngaarden staan.

De quilt is met de hand gequilt, big stitch met Aurifil nr 12 , de blokken zijn met borduursteken door de drie lagen gequilt.

Lavendelveld meet 135cm. x 175cm.
Ik ben blij dat hij mooi op tijd klaar is voor de tentoonstelling van de Vlaamse Quiltersgilde die doorgaat in september.

 

7 gedachten over “Lavendelveld

 1. Het is een hele mooie quilt. Heel geslaagd …. ook al heb jij daar zo je twijfels over. Niet twijfelen . Zowel qua kleuren als qua afwerking is deze quilt weer een juweeltje. De borduursteken geven het nog een fijnere afwerking. Weer een fantastisch werk dat je uit je hoed hebt getoverd.

 2. Hi Catrien.
  I looked at the quilt before I read your feelings about it. For me it appears ‘soft,’ in a good, calming way and one could briefly be meditative in looking/studying it. Do you use lavender in your life? I drink lavender/camomile tea in the evening, use lavender cologne and lotion only and spray our sheets with it. We even use dryer sheets that are lavender scented.
  Maybe it’s a personal response; for me lavender means calm, serene.
  I think it’s beautiful. I love the swirl alternating rows and the shade of green you chose is perfect; earthy, natural.
  Also the fact it is completely hand stitched is impressive and harks back to original quilting.
  Lovely piece.

  1. Thank you Diane, me too I love lavender, we have the plants in our garden . I am in a period of self doubting , so your nice reaction is very comforting!

 3. Ook al denk jij dat de quilt niet echt geslaagd is vind ik hem heel mooi geworden zowel de kleuren als de afwerking. Vooral de mooie borduursteken geven een extra dimensie aan de quilt👏👏

 4. Deze quilt lang zien evolueren, ik vind de kleuren prachtig. Deze quilt doet mij terugdenken aan verschillende vakanties in het zuiden van Frankrijk. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.