Het vervolg van de blauwe vogel

Deze patchworktop is klaar om te quilten. Het paneeltje met de vogel lag al drie jaar te wachten om verder verwerkt te worden. Het is zelfgeverfd met de zonneverftechniek , de vogel is gestempeld met een borduurstempel van Lenianel.
De afbeelding van de vogel wordt dan ingekleurd met wateroplosbare oliepastels en Liquitex. Daarna kan je verder borduren met de borduursteken die al aangeduid zijn via de stempel. ( Zie mijn blogje van 21/8/2020, “het begin van een nieuwe quilt”)

Van een patchvriendin kreeg ik prachtige stofjes met afbeeldingen van vogels, ik denk dat het ter gelegenheid van mijn pensioenfeestje was. Ik heb ze verwerkt tot
eenvoudige blokken rond mijn geverfd paneel.

Het mooie aan deze stofjes is ook het feit dat alle vogelkooitjes open staan, ik hou er niet van dat vogels  opgesloten worden in een klein kooitje.

Ik heb ook nog een borduurstempel met de afbeelding van een hondje.

Hierop moet ik nog borduren en dan krijgt dit een plaatsje in een nieuwe quilt.

 

 

 

7 gedachten over “Het vervolg van de blauwe vogel

 1. moet het nog gezegd worden, wat een fantastisch werkje schotel je ons weer voor. Free as a bird ………….. klaar om de wereld te ontdekken. Schitterend uitgewerkt vind ik persoonlijk maar van jou zijn we niet anders gewoon.

 2. Terug een mooi werk hoor Catrien en ook heel leuk de gedachtengang erbij laat de vogeltjes hun vleugels maar uitstrekken 😘

 3. Dear Catrien.
  Birds, birds, birds! My favorites of course and any Bluebird has special meaning for me now since learning about the Bluebird of Gent!
  Really lovely. The other bird pieces are wonderful; love their colors and turn of the heads.
  Very lovely. Oops! have to go! birding with some friends this morning!
  PS Can’t wait to see the doggy one; second favorite animal!
  Hugs, Diane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.