African wind

Eindelijk nog eens een afgewerkte quilt of een “affo” zoals we in het quiltwereldje zeggen. De top is jaren geleden genaaid met de hand. Ik heb Afrikaanse Shewe-shewe stoffen gebruikt naast batiks. Deze Afrikaanse stoffen worden gemaakt in Zuid Afrika. Ik kocht ze op een beurs bij de African fabric shop. Shewe-shewe stoffen worden in de fabriek behandeld met stijfsel waardoor ze nieuw, heel stijf aanvoelen, maar eens gewassen zijn ze heel soepel en gemakkelijk te naaien.

Het quiltblok doet denken aan een windmolentje, vandaar de naam van de quilt.
Hier en daar heb ik eens een kleurtje verwisseld in de blokken, een tip die ik las in een K.Fassett boek en waardoor de quilt minder saai lijkt.

Voor het quilten heb ik het Baptist fan motief gebruikt.

Het quiltmotief heb ik getekend met behulp van een taartenrooster. Ik had ergens in een FB bericht van een Franse quiltster gelezen dat dit een heel handige methode was en ze had gelijk.

African wind meet 110cm.x 135cm.

 

 

 

8 gedachten over “African wind

 1. Afrikaanse stoffen verwerken met batiks is een geslaagde combinatie, alweer een prachtige “affo” Catrien. Quiltpatroon dmv taartrooster is een tip dat ik ook wel eens zal uitproberen.

 2. Catrien,
  I love triangles on quilts. Your quilt is traditional (‘pinwheels’), yet modern (the design and color lay out).
  I think I counted 756 triangles! Were they cut over a span of days? Had some been cut already and stored away? Is each triangle cut individually? Wow!
  Using the ‘wind’ stitchery around the border is brilliant; ties into the theme so well.
  Beautiful!

  1. Thank you Diane, I didn’t count the triangles, I would have lost my courage 😆 and I did cut every triangle apart but now and then.Glad you like it.

 3. Quilten vind ik sowieso een werk van lange adem en vee…eel geduld. Dit werk was toch een van de toppers qua quiltmotief.
  chapeau schatje 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.