Zelfgemaakte juwelen voor de Empty Shop

Enkele jaren geleden hadden we een inbraak en werden al mijn juweeltjes gestolen. Toen kwam ik op het idee om er zelf wat te maken, maar in deze periode had ik weinig tijd en inspiratie. Onlangs heb ik toch een poging gedaan en dit was mijn eerste creatie. Een ketting met bloemen (yo yo’s) van stof en knopen.

Het idee vond ik in het boek “Felt, Fabric, and Fiber Jewelery ” van Sherri Haab.

Ik droeg de ketting tijdens een quiltles en ze werd algemeen goedgekeurd door de quiltvriendinnen. Dit gaf de moed om er mee door te gaan, bovendien vond ik het een ontspannend werkje.

Hier enkele gehaakte creaties, de uitleg vond ik ook in het boek van Sherri Haab. De eerste had ik van een dik haakkatoen gemaakt maar die viel veel te slap. Dan geprobeerd met een macramé draad , het resultaat was veel steviger en had bovendien een mooie glans.

Ook dit idee vond ik in het boek, een ketting van geborduurde vilten bolletjes gecombineerd met parels.

 

 

 

 

 

 

Een ketting en oorringen met een parel van tyvek, tyvek is een materiaal gebruikt in de industrie o.a. voor het maken van omslagen. Je kan het verven en het krimpt en vervormt als je het bewerkt met een heat gun. Het idee hiervoor vond ik op Pinterest.

   

Ook enkele vrolijke broches van tyvek en vilt.

Tijdens een familiefeest in augustus zat ik toevallig aan tafel naast nichtje Anja. Anja vertelde over het projekt “Empty Shop” waar ze heel actief aan meewerkt. Het gaat om een lege ruimte die in één weekend gevuld wordt met bijna nieuwe kleding, miskopen, donaties van kledingwinkels. Het volgend weekend wordt alles verkocht voor het goede doel en moet de ruimte terug leeg zijn. Dit jaar gaat de opbrengst naar de creatie van sociale woningen. Ze vroeg of ik iets kon doneren , toen dacht ik aan mijn zelfgemaakte juwelen en dat idee werd goedgekeurd.

Volgend weekend van 11-13 okt.  mogen alle donaties naar de H.Hartkerk in St Amandsberg gebracht worden (H.Hartplein)

Het weekend daarop 18-20 okt kan je gaan shoppen voor het goede doel.

Ik wens Anja heel veel succes met dit projekt.

 

8 gedachten over “Zelfgemaakte juwelen voor de Empty Shop

 1. Ik heb zo een juweeltje, het is zeer mooie past op alles , Catrien ik heb je ander werken nu ook gezien wat voor talent !
  wij zijn fier op ons nichtje

 2. Ja wij hebben vanop de eerste rij je creativiteit in het juweel maken kunnen zien. Het is een mooie creatie geworden ” de yo-yo ” krans. Ieder van ons was weer onder de indruk, zoals altijd. we leren altijd bij !!!!
  Het sociaal project is heel tof en hopelijk kennen ze een goede opkomst en een fijne verkoop.

  1. De yo-yo creatie hadden we reeds mogen bewonderen, de gehaakte juwelen nog niet. Maar ook dat zijn “juweeltjes”.
   Je blijft verbazen, Catrien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.