Wat te doen met ecoprints?

Ecoprinten, het blijft boeiend en ik heb al heel wat geprobeerd zowel op textiel als op papier. (Zie vorige blogberichtjes)
Maar wat kan je doen met die ecoprints? Je zou ze kunnen verwerken in textielcollages of papiercollages . Uit prints op katoen kan je de beste stukken knippen en verwerken in een patchwork.

Dit is een ecoprint van een notenblad op vilt, ik heb het uitgeknipt en erop geborduurd volgens de tutorials van Mirjam Gielen.

Mirjam Gielen gebruikt vooral de festonsteek of blanketstitch waarmee je organische vormen kan creëren. Dit blad zou ik dan verder kunnen appliqueren op een achtergrond.

Hillary Waters Fayle is een kunstenares die borduurt op echte bladeren van bomen.
Haar kunstwerkjes zijn prachtig en haar website is een bezoekje waard.

Ik had de moed niet om in deze stof te knippen:

Uiteindelijk heb ik besloten om er een quiltsandwich van te maken en een mandala te borduren . De borduursteken gaan door de drie lagen, wat ook de nodige steun geeft aan de festonsteken want festonsteken hebben nogal de neiging om de stof samen te trekken. De mandala moet nog veel groter worden en de stof volledig bedekken.
Dit is een leuk werkje om buiten op het terras of achter de televisie te doen, je moet niets tellen en de steken mogen gerust onregelmatig zijn.

Zo kwam ik ook op het idee om de vleugels van een libelle te borduren op katoen geverfd met uienschillen.

Met papier heb ik een eenvoudige combinatie gemaakt van een ecoprint met een vlinder geknipt uit een gelliprint:

Dit is een ouder werkje,  een ecoprint van een notenblad uit papier geknipt , met borduursteken vastgemaakt op Khadipapier met een gelliprint.

Er zijn dus heel wat mogelijkheden om ecoprints te verwerken, borduursteken spelen daar dikwijls de hoofdrol in.

 

2 gedachten over “Wat te doen met ecoprints?

  1. These are so interesting.
    They combine a variety of stitching, shapes, themes and colors that are fun to look at. Very modern, almost abstract and some familiar (the butterfly and flower).
    Do you ever get inspired or have done cactus? I am in Arizona for a week of birding!🌵

  2. Afbeeldingen van cellen, vleugels en nog veel meer ontwerpen ontstaan met de regelmaat van de klok. Aan ideeën geen gebrek bij mijn ijverige schat 🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.