Textiel experimentjes.

In een hobbytijdschrift had ik gelezen dat je ook kan gelliprinten op een canvas, en dat wou ik eens proberen. Mijn eerste canvas heb ik verknoeid, het blijkt heel moeilijk te zijn om op de randen van de canvas verf te krijgen via een gelliplate, ze blijven wit, bovendien was mijn canvas te groot in verhouding tot mijn gelli plate.

Dan maar opnieuw begonnen op een kleiner exemplaar en eerst alles geverfd met een verfrolletje in mijn basiskleur geel. Daarop heb ik een gelliprint gemaakt met kleine esdoornblaadjes.                                                                                                        Het grote blad is gemaakt van geverfde Tyvek. Hiervoor vond ik een uitleg in een Quilting Arts magazine.
Op de geverfde Tyvek heb ik een blad getekend met een echt  blad als mal.
De randen van het blad en de nerven zijn met free motion stitching gedaan, daarna
werd het blad uitgeknipt
Tyvek vervormt heel gemakkelijk door warmte, ik heb het blad tussen bakpapier gelegd en er met een warm strijkijzer boven gezweefd tot het begon te krullen.
De gaatjes in het blad zijn gemaakt met een soldeerijzer. Met een druppeltje secondenlijm is het blad vastgemaakt op de canvas.

De “mislukte” canvas heb ik gerecupereerd. Ik heb hem losgemaakt van de houten kader en er het beste stuk uitgeknipt. Daarop heb ik in freemotion stitching takjes geborduurd. De paddestoelen zijn gezeefdrukt , de eikels gestempeld.

Deze kreeg een nieuw kadertje.

5 gedachten over “Textiel experimentjes.

  1. Bewonderenswaardig, hoe je steeds op zoek gaat naar nieuwe technieken en vaardigheden Catrien! Bovendien, altijd mooi! 👏👏

  2. Waaw Catrien, weeral een prachtprestatie! Je inspiratie is eindeloos! Ik geniet telkens weer van je mooie en originele werken. Doe zo voort 😍.

  3. Catrien these are so beautiful. I love your nature prints. The colors are wonderful. Very creative and skillful. Look forward to more as spring begins to bloom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.