Terugblik op onze tentoonstelling.

Het is alweer een week geleden dat onze tentoonstelling doorging in het Kollelasteel te Mariakerke bij Gent.
Zoals iedereen ondertussen wel weet kreeg ik de tentoonstelling van mijn lieve echtgenoot als geschenk voor mijn verjaardag.
Geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht om dit alleen te doen, het moest samen met mijn quiltvriendinnen.

Alsof het geschenk nog niet groot en origineel genoeg was, had hubbie ook nog een receptie georganiseerd als verrassing bij de start
op 11 november om 11 uur. Al onze vrienden en familie waren aanwezig!

 

In de doosjes gekregen van de vriendinnen van het quiltcollege zaten geen pralientjes, maar wel prachtige K.Fassett stofjes.

We hebben ons best gedaan om een mooie tentoonstelling te maken en volgens de reacties van de bezoekers zijn we daar in geslaagd.
De zalen bevonden zich op de eerste verdieping en ook langs de mooie  houten trap hingen quilts om de bezoekers te verwelkomen

 

Bij het binnenkomen in de eerste zaal zag je onze”klaproos”quiltjes, gemaakt ter gelegenheid van 11 november, ze hingen reeds eerder op een tentoonstelling in de abdij van Drongen in 2018 met als thema: Het einde van wereldoorlog I.

 

 

In deze zaal was er ook een heel gezellige kersthoek ingericht:

Daar hingen ook mooie log cabins van Brigitte en Trees:

  

Een kast vol mooie werkjes.

 

 

De mysteriequilts door mij ontworpen:

De mysteriequilts door Begga ontworpen, kerstquilts van Ingrid en Chris en de” Europaquilt”een groepswerk.

In een volgende zaal stond een grote tafel waar de quilters vier dagen gezellig konden samen zitten en patchen en ook daar hingen heel veel quilts:

 

In een ander zaaltje waren mijn gelliprints en ecoprints op papier tentoongesteld alsook mijn quilts met zelfgeverfde stoffen:

Ik was op het idee gekomen om demonstraties in gelliprinten te geven, wat heel nuttig was, want de meeste mensen hadden er nog nooit van gehoord.

Het werd heel snel zondagavond en we eindigden de tentoonstelling met een mooie groepsfoto.

Dit waren vier fantastische dagen met meer bezoekers dan ooit verwacht en heel veel positieve reacties.

Ik zal nog lang nagenieten!

 

 

 

 

 

 

 

7 gedachten over “Terugblik op onze tentoonstelling.

 1. Ondanks onvoorziene omstandigheden zijn zus en ik toch op zondagnamiddag naar de tentoonstelling kunnen komen. Inderdaad het was een prachtige tentoonstelling. Het was tot in de puntjes verzorgd en eigenlijk hadden we best twee maal de tentoonstelling bezocht om alle prachtige werken nog eens te bekijken. Alhoewel ik de meeste werken van de quiltvriendinnen al heb kunnen zien tijdens onze bijeenkomsten kan ik mijn bewondering over zoveel mooie werken niet onder stoelen of banken steken. Het is een hele speciale groep. Er zijn in onze groep echte creatieve duizendpootjes.
  Catrien heeft een creativiteit in zich waar we met zijn allen alleen maar kunnen van dromen. Ziet ze stofjes, figuren
  bloemen haar radertjes beginnen al te draaien. Kijk maar naar haar quilts, haar werken met de gelli-plate. Je wordt er gewoonweg gezond jaloers van.
  José, het verjaardagscadeau voor Catrien was uniek.
  Je mag een dikke pluim op je hoed steken.
  Aan iedereen die zijn steentje heeft bijdragen voor het opstellen en afbreken van de tentoonstelling een dikke merci. Ik heb genoten van die paar uurtjes in jullie gezelschap

 2. Lieve Catrien en José,
  ik sluit me volkomen aan bij de reacties vd andere patchvriendinnen. Ook ik vond het zeer fijn en heb alleen maar warme herinneringen aan deze vierdaagse. Bedankt dat ik erbij mocht zijn.

 3. Catrien, een prachtige samenvatting van een uiterst geslaagde quilttentoonstelling. Het is een onvergetelijke gebeurtenis geworden, eentje waar we nog lang zullen over napraten. Bedankt dat we er mochten bij zijn 😀

 4. Moest ik je niet beter kennen zou ik zeggen dat je een rotverwend nest was! 😂 maar het was inderdaad een heel mooie tentoonstelling!

 5. Beste Catrien en José,
  De tentoonstelling was inderdaad een succes. Én we waren blij dat we erbij mochten zijn en ook wij zullen er nog lang van nagenieten. (Ik denk dat ik dat voor iedereen van onze groep mag zeggen)
  Jouw verslag, Catrien, is er een perfecte weergave van.
  Samen met de foto’s is het een blijvende herinnering aan een geslaagde vierdaagse!
  Dankjewel! 🥰
  Chris.

  1. Lieve Catrien en José,
   Wat een fijne vierdaagse hebben we dank zij
   jullie gehad. Catrien je hebt dat op een perfecte manier verwoord en aangetoond met de foto’s. Alle positieve reacties die we kregen geven ons de boost om terug nieuwe creaties te maken. Wat een voorrecht hebben wij toch om bij zo’n fijne en hechte groep vriendinnen te mogen zijn. Hopelijk mag onze vriendschap nog jaren voortduren. Nogmaals dank je wel dat we erbij mochten zijn. 😘

 6. De tentoonstelling was een succes, de voorbereiding was lang maar het resultaat was er. Vooral de opkomst was een succes alhoewel dit voor mij een factor was die ik niet in de hand had. Iedereen was zeer tevreden en ik ook als initiatiefnemer. Wij zullen er nog lang van nagenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.