Tentoonstelling Cas Holmes in Antwerpen.

Een tweetal weken geleden maakten we een tochtje naar Antwerpen. S’morgens gingen we naar het Red Star Line Museum, een museum dat veel interessanter was dan ik verwacht had. Dit museum is gevestigd in het gebouw van de historische rederij. Van deze plek vertrokken duizenden Europese migranten naar Noord Amerika, op zoek naar een beter leven. (Tussen 1873 en 1934)

Na een hapje op een terrasje ging het naar de Sint-Anna- Ten Drieënkerk waar de werken van Cas Holmes tentoongesteld werden.
Ik ben fan van deze Britse textielkunstenares en heb twee boeken waarin ze haar werk beschrijft .

Het was heel interessant om deze quilts die ik zo bewonder eens in het echt te zien.

Cas vindt dikwijls inspiratie in gewone dagelijkse objekten. Ze koopt nooit nieuwe stoffen maar werkt met vintage textiel.

Ook de haar omringende natuur inspireert haar werk.

De kleuren in deze quilt vindt ik prachtig.


Deze installatie verwijst naar bomen, de stroken zijn voortdurend in beweging door de luchtstroom en daardoor niet gemakkelijk te fotograferen.

Pittig detail; dit is de doos waarin Cas de helft van de werken van de tentoonstelling verstuurde met de post. De doos raakte verloren en werd na veel moeite teruggevonden.

Na nog een koffietje op de grote markt van Antwerpen met het beroemde standbeeld van Brabo, ging het huiswaarts met een hoofd vol nieuwe indrukken.

 

 

2 gedachten over “Tentoonstelling Cas Holmes in Antwerpen.

  1. Een prachtige tentoonstelling op een toplocatie waar de ruimte er voor zorgde dat de werken en de composities van de bij elkaar horende werken zo goed tot uiting kwamen,bvb het bos, samengesteld uit stroken die bomen voorstelden. Er was ook een werk dat mij aansprak waar de kunstenares verwees naar de radiozender BBC4 die altijd opstond, het werk verwees naar de weerberichten voor zeevarenden, op de stroken waren de warmte- en koudefronten afgebeeld tussen verwijzingen naar wereldhavens.
    Een mooie afsluiter van een dagje Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.