Onder de microscoop

Tijdens de voorbije kerstdagen heb ik mijzelf enkele tutorials van “Mirjam textiles” cadeau gedaan. Ze zijn te koop in haar Etsy shop, gemakkelijk te downloaden en je kan onmiddellijk beginnen. Ik zag het werk van Mirjam Gielen voor het eerst op Instagram ( www.instagram.com/mirjamtextiles/ ) en vond het prachtig.
Op de natuur geinspireerde vormen worden geborduurd op plantaardig geverfde stoffen met plantaardig geverfde draden. Daar het borduurwerk “organisch” is, hoeft het niet netjes en precies te zijn wat heel relaxerend is.

Ik heb als basis een  plantaardag geverfde wollen stof gebruikt, de stof was geverfd met tagetes bloemetjes. Een mooie stevige stof die ik al lang bewaarde om eens iets speciaals mee te doen. Mijn draden komen uit mijn voorraad en zijn niet plantaardig geverfd.

Dit deel van het borduurwerk is gebaseerd op het microscopisch beeld van de doorsnede van een plantenstengel.

In de volgende tutorial leer je hoe je een organisme met open kern kan borduren.

Rond deze twee vormen heb ik wat kleinere “organismen” geborduurd, daarvoor vond ik de inspiratie in het boek “Modern hand stitching” van Ruth Chandler. Een boek waarin je ook aangespoord wordt om je niet aan de klassieke borduurregels te houden .

Het geheel is opgespannen en vastgemaakt op een canvasraam .
Het was leuk om eens iets maken dat op een week af is en niet moet gequilt worden .

6 gedachten over “Onder de microscoop

  1. Catrien, dit is echt iets voor jou! Je volgt een tutorial en hopla daar is alweer een prachtig kunstwerk! En die kleuren… je hebt blijkbaar altijd de juiste stoffen en garens in je kast liggen.
    Ik ben (zoals Marleen altijd zegt) gezond jaloers op jouw onuitputtelijke inspiratie!

  2. Wat een prachtig geheel heb je gemaakt! Brilliant om de twee motieven zo te combineren, de compositie is heel mooi. De kleur van de wollen stof lijkt wel te stralen. Echt een plezier om naar te kijken. Blij dat ik je kon inspireren! Mirjam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.