Loosdrecht

Vorige week zijn we er even tussenuitgeknepen voor een korte vakantie in Nederland. Met de sloep op de trailer trokken we naar Loosdrecht waar we een huisje gehuurd hebben, want ook hond Hilton was mee.

Rond Loosdrecht is er een prachtig vaargebied met veel natuur, maar ook mooie huizen, kastelen en theehuizen gelegen langs de oevers van de rivier De Vecht.

Om op die rivier te komen moet je wel eerst twee grote plassen oversteken, die heel woelig kunnen zijn als er veel wind is. Hilton trekt zich daar niets van aan,  maar ik vind het soms op zijn zachtst gezegd spannend. Toen ik echtgenoot de opmerking maakte dat heel veel dames daarvoor zouden passen en dat er bovendien drie quiltwinkels in de buurt zijn,  moest hij lachen. Ik kreeg de belofte dat we bij het naar huis rijden zouden langsgaan bij een quiltwinkel,  zelfs met de boot achter ons aan.

Het werd Quilt Studio Het Gooi,  gelegen in het dorpje Eemnes op amper 15 km. van Loosdrecht. Ik had er reeds heel mooie foto’s van gezien  op Instagram. (quiltstudiohetgooi) Ook hun nieuwsbrief is om van te watertanden.

In de winkel is er veel licht en alles is heel netjes en overzichtelijk uitgestald. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. Er zijn heel veel mooie stoffen te zien, ik was erdoor overdonderd.

Veel tijd kon ik daar niet doorbrengen want hubby zat te wachten in de auto met de boot op de trailer. Regelmatig kwam er een dame binnen met de mededeling dat er een boot op de oprit stond.

Uiteindelijk heb ik voor deze mooie stoffen van Tilda gekozen:

Dit paneel van Moda had ik op de website gezien (www.quiltstudiohetgooi.com)

Het zijn tegeltjes die je kan uitknippen en verwerken in een blok. Ik heb heel wat stofjes in mijn voorraad die erbij passen.

Ondertussen terug thuis heb ik deze quilttop afgewerkt.

Het model komt uit het boek “Patchways” van Sue Ross.  Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en hoop deze top volgende winter te kunnen quilten.

 

 

6 gedachten over “Loosdrecht

  1. Het was inderdaad een gezellige trip waar ik mij kon uitleven met ons sloepje. Er is toch een kleine nuance, ik heb de opmerking uitgelokt door erop te wijzen dat ik die opmerking nog niet had gehoord. Toen kwam ook de bijkomende opmerking dat er in de buurt wel een heel mooie quiltwinkel was. Dat leek mij toen wel een heel mooie afsluiter van ons midweekje Loosdrecht 😘

  2. Amai Catrien, lijkt me een mooi avontuur 😘. En als afsluiter nog een leuk winkeltje, meer moet dat niet zijn😍. Je top ziet er prachtig uit!! Benieuwd als hij af zal zijn. Breng maar mee hé de volgende les.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.