Lente

Officieel is de lente begonnen en ook onze tuin denkt daar zo over. Alhoewel het buiten nog frisjes en nat is, duiken overal lentebloemen op , en komen er langzaam groene blaadjes aan de struiken.

Bij de aanvang van een nieuw seizoen wordt de quiltshow in ons huis veranderd.
Dit kleine quiltje heb ik nog eens opgehangen.

De naam van het quiltje is toepasselijk “lentegevoel” , de patronen komen uit het boek”501 quitpatronen”. De bloemen en blaadjes zijn geappliqueerd met behulp van freezer paper.

De boord is een eigen idee, langs een kronkelende tak met de steelsteek geborduurd, groeien geappliqueerde blaadjes.

Alles is met de hand gequilt langs de motieven.
“Lentegevoel” was afgewerkt in 2011 en meet 55cm.x55cm.

Ook deze haan heeft de kast mogen verlaten om een luchtje te scheppen.

Het patroon heb ik ooit van een vriendin gekregen, de haan is geappliqueerd met vliesofix en de festonsteek.  Voor het quilten van dit werkje heb ik voor het eerst iets grotere quiltsteken en dikker garen gebruikt. (Aurifill dikte 12)
Een manier van quilten die ik als heel positief ervaar omdat het sneller gaat en omdat het quiltwerk zichtbaarder is en daardoor iets toevoegt aan het geheel.

“Sierhaan” was afgewerkt in 2016 en meet 55cm.x 55cm, hij hangt nu in onze keuken waar hij ons er aan herinnert dat het weldra Pasen is.

 

 

3 gedachten over “Lente

  1. Catrien this spring quilt is charming! Its just lovely and gives one the feeling of fresh life, happy feelings and a little extra ‘spring’ in our step! The border is perfect and reflects the curves throughout, as well as the new green buds in your garden.
    The rooster is wonderful! Very whimsical in all his different pattern and color. Probably looks great with your refrigerator 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.