Le jardin des cigalles.

De naam van deze pas afgewerkte quilt komt van een etiket op een wijnfles . Een fles roséwijn gedronken in het zonnetje op ons terras thuis.
Veel van de gebruikte stofjes in deze quilt zijn verzameld tijdens zonnige vakanties in Zuid Frankrijk.
Sommige van deze stofjes zijn meer dan twintig jaar oud en naar ik vermoed echt Provencaals.

Ik herinner mij het kleine winkeltje in de buurt van ons vakantiehuisje, we kochten er brood en andere etenswaren maar er lagen ook enkele rollen Provencaalse stoffen. Het oude vrouwtje sleurde met de stofrollen om mij van deze stoffen te voorzien.
Thuisgekomen wist ik niet wat ermee gedaan, geleidelijk aan heb ik nog meer stoffen verzameld die erbij passen. Zo kreeg ik ook van patchvriendin Chris resten stof van een tafelkleed dat ze gemaakt had. Er stonden heel leuke afbeeldingen van krekels op.

Het idee voor het model van deze quilt vond ik uiteindelijk in een boek .

Blokken van verschillende afmetingen worden samengevoegd, de open ruimtes worden gevuld met vierkanten die in twee driehoeken verdeeld zijn. Het was heel  afwisselend om te maken.

Dit is zo een rij opvuldriehoekjes:

Ook voor de achterkant van de quilt heb ik een patchwork gemaakt, ik wou al deze Provencaalse stoffen opgebruiken omdat ze toch moeilijk te combineren zijn met de gewone patchworkstoffen.

Het quilten is bewust eenvoudig gehouden, rechte lijnen met grote steken om het er aan de achterkant ook mooi passend te laten uitzien.

“Le jardin de cigalles” meet 140 cm. x 96 cm.

 

 

7 gedachten over “Le jardin des cigalles.

 1. In alles vindt jij inspiratie, zelfs een etiket op een wijnfles zorgt voor een passende naam van je quilt….hoe goed is dat 🥰

  1. Hallo Martine, Ik kijk enorm uit naar het moment dat we weer allemaal samen bij jou thuis een glaasje rosé kunnen drinken!

 2. Catrien,
  Being inspired by a wine bottle label is genius! I love it. My friend Triona and I have shared many a bottle of wine on her patio so I forwarded this one to her, hoping to inspire her to create one. I even offered to supply the wine.
  Really beautiful and so uplifting. Love the use of the French Provence fabrics. My mom and I have always loved them and have quite a few mats, tablecloths, etc. in them. Always so cheerful to look at.
  Beautifully done.
  It is always such a treat each month to see what you create. Like a holiday surprise!
  Cheers! and here’s to more sunny days!
  ‘Cousin’ Diane

 3. Catrien, alweer een geslaagde combinatie van heel kleurrijke stofjes in een zonnige quilt die naar de zomer doet verlangen. 🏖
  Zoals je zegt, de kleurige, rijke prints zijn soms moeilijk bij andere te verwerken. Vandaar dat ik het bij een tafelkleed hield uit één print. Het is leuk te lezen dat je de resten ervan mooi hebt weten samen te voegen tot fleurige blokken.👍🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.