Een nieuw jaar

Een nieuw jaar vol creatieve ideeën en plannen , dat is wat ik iedereen toewens, want je wordt pas oud als je geen plannen en dromen meer hebt. Gelukkig heb ik zelf een hoofd propvol ideeën alhoewel dat  soms ook wat vervelend kan zijn.

De kerstman bracht deze mooie mand,  waar ik heel wat quilts kan in opbergen.

Ze is handgemaakt door een dame die de ambacht van het mandenvlechten beoefent.
(Lieve Lieckens www.mandenvlechten.be)

Samen met de quiltladder is er nu een hoekje vol quilts in de woonkamer .

Tussen kerst en nieuw heb ik nog vlug een kaartenhanger gemaakt. We kregen een heleboel kaartjes en het begon er wat slordig uit te zien op de kast.

Het is een eigen ontwerp.  Ik heb zakjes vastgestikt op een achtergrond, dan een restje tussenvulling en een achterkant  aangebracht en het geheel doorgestikt met de machine. Heel eenvoudig maar efficiënt.

Ondertussen heb ik terug de vogel in wol appliqué bovengehaald. Tijdens deze koude dagen is het leuk om met de wollen stofjes te werken.  Ik denk dat alles nu geappliqueerd is alhoewel ik twijfel of er rechts onderaan niet nog wat groene blaadjes bij moeten. Suggesties altijd welkom in een reactie op deze blog.

Nu ben ik aan het borduren en daarbij is het een evenwicht zoeken tussen te veel en te weinig.

Rond de oranje bloemblaadjes zit de palestrinasteek, een steek waar ik mee geworsteld heb tot een filmpje van Mary Corbet duidelijkheid bracht.(www.needlenthread.com/videos)

Ik hoop deze winter het borduurwerk af te hebben zodat ik volgende winter kan quilten.

 

6 gedachten over “Een nieuw jaar

  1. Je werken zijn allemaal super mooi Catrien😘. Je blijft heel veel inspiratie hebben voor je mooie ontwerpen. Je gevlochten mand samen met je quiltladder is een gezellig hoekje geworden 😍. Ook je kerstkaartenhanger is leuk. Doe zo voort zou ik zeggen!! Ik kijk al uit naar het volgende bericht/ontwerp😍😘

  2. Uw werken zijn stuk voor stuk pareltjes, Catrien. Ze zijn het resultaat van een creatief denkvermogen en heel veel geduld. Ik hoop dat je daar nog jaren kan mee doorgaan. Ik las het volgende: “Als je creatief bent, verdwijnt verlangen. Ben je creatief, dan verdwijnt ambitie. Ben je creatief, dan ben je reeds wat je altijd al had willen zijn. ~Osho~.”

  3. Ik kan het bevestigen, de ideeën zweven in het rond resulterend in vele projecten. Er is altijd wel een project dat in de finale fase komt, resulterend in een prachtig kunstwerk. 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.