Een mooie vogel.

Deze foto lag al lang te wachten om geborduurd te worden. De foto werd genomen door mijn nichtje Diane in Californië , meer specifiek de streek van Palo Alto waar ze woont. Dicht bij haar woonplaats bevindt zich het natuurpark “Baylands Nature Preserve” een groot stuk ongerept moerasland gelegen in de baai van San Francisco.
Dit gebied is een paradijs voor mensen die graag vogels bestuderen en fotograferen.
Diane maakt prachtige foto’s van vogels.
De vogel op deze foto noemt “The Black-bellied Plover” , het is een kustvogel die overwintert in Californië en andere zuidelijke streken zoals Texas en Mexico.

De borduursteken zijn eenvoudig, het is de bedoeling om enkel wat accenten aan te brengen. Franse knoopjes op het stukje land, losse varensteken op de pluimen, rechte steekjes op het water. Ik heb mij ook  eens aan de iets moeilijker “bullion knot” gewaagd, dit zijn de blauwe steken links onder op de eerste foto. Een steek die heel wat reliëf geeft.

Al bij al een leuk werkje om eens tussendoor te doen en relatief snel klaar.

Ondertussen ben ik terug in de stofjes gedoken. Ik ben begonnen aan een projekt in de hoop de enorme berg restjes die ik de voorbije jaren verzameld heb, wat te doen slinken.

Dit wordt het centrum van mijn quilt, het is paper piecing, naaien met de machine op een papieren ondergrond.

Het model komt uit het boek “Patchways” van Sue Ross.
Alleen al in dit centrum kan ik 106 lapjes kwijt, en nog  is de berg restjes nauwelijks verminderd. In één van mijn volgende blogjes meer daarover.

 

9 gedachten over “Een mooie vogel.

 1. Zo mooi Catrien.Je bent zo ’n beziige bij. Tof dat dit je gelukkig maakt.
  Diane is wel heel blij met je werkje.
  Doe zo voort, als je nog stofjes vb zijde wil laat maar iets weten.
  Lieve groetjes, Els

 2. Hi Catrien. Thank you for sharing the plover shorebird piece. It means a lot to me that my joy of birds can be an inspiration and enjoyed in another medium!
  What a wonderful solution for your leftover pieces! You are so clever in your color arrangements and as my eye is drawn to the center I love seeing a little ‘surprise’ in there (i.e. the little orange flower)! Can’t wait to see the finished piece.
  It’s directly on paper right? No batting? Interesting.
  My quilting friend here in California sometimes makes lots of sets of placemats with her leftovers. They are quite fun. All of us have a set! Mine has some birds on it of course! 🙂
  Take care. D.

 3. Wat een mooi werk Catrien. Met wat extra steekjes breng je een extra dimensie aan op de foto 👏
  Top idee om je restjes te verwerken, je geeft ons terug inspiratie om ook die van ons te verwerken ik ben al benieuwd naar het resultaat. Je hebt een goeie start van het nieuwe jaar gemaakt 👍

 4. Weerom een prachtig werkje!! Je blijft ons verbazen 😍 hopelijk geraak je in je restjes-quilt wat stofjes kwijt, ben al benieuwd naar het resultaat 😁😁

 5. Vind de foto prachtig bewerkt. Het geeft er een extra en origineel aspect aan.
  Wat je project ” restjes stof betreft ” :
  Elke quiltster heeft een massa stofjes. Ik denk niet dat er veel het tegendeel zullen beweren. Ben echt benieuwd hoe deze quilt er gaat uitzien en kijk er eerlijk gezegd al heel erg naar uit.
  Heel nuttig om te zien hoe je de restjes stof kan verwerken en de stapel eindelijk zien minderen.

 6. Het borduren op foto’s is fascinerend. Ik kan verzekeren dat er veeeel restjes zijn, en raar is dat die hoeveelheid totaal niet lijkt te minderen 😁.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.