Een kleindochter

Het is alweer ruim twee weken geleden dat we oma en opa mochten worden van een wolk van een kleindochter. Ook grote broer Oskar is heel blij en overlaadt haar met kusjes zodat haar gezichtje helemaal nat is.
Natuurlijk kon oma het niet laten om een welkomstgeschenkje te maken. Het werd dit needle punch werkje. Opa heeft het deskundig ingekaderd.

Het is gemaakt op een stukje linnen met DMC garen nr 5.
Het model komt uit een” Hobbyhandig ” tijdschrift ( nr 232) dat ik twee jaar geleden eens toevallig gekocht heb omdat er leuke dingen instonden die misschien ooit nog eens van pas konden komen.

Needle punch doe je met een speciale punchnaald, je duwt de draad tussen de mazen van de stof, aan de voorkant heb je rechte steekjes maar aan de achterkant ontstaan de lusjes die het mooist zijn.

Ik had de techniek al eens eerder gebruikt bij het maken van een quilt in 2015 met als naam: zonnebloemen op vier verschillende wijzen. Een van de zonnebloemen is met needle punch gedaan.

Ik hoop dat ik ooit mijn lieve kleindochter kan leren patchen en quilten en kleinzoon Oskar ook natuurlijk want oma moet genderneutraal blijven.

 

5 gedachten over “Een kleindochter

  1. Wonderful! Will Oskar request a punch-looped favorite animal as well? What do you think he would choose?
    New Baby Noor will be fascinated with the dark/light color and shapes when held up close to Fox; well eventually! 🙂
    Congratulations to all,
    Diane

  2. Echt een wolkje van een kleindochter. Aangezien de geboortedatum erop moest komen, was het voor opa last minute om het in te kaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.