Bospad

Half januari heb ik meegedaan aan “Stitch camp”, een gratis online workshop aangeboden door textileartist.org.
Textileartist.org werd opgericht door Joe en Sam, zonen van Sue Stone, een bekende textielkunstenares die heel herkenbare borduurwerken maakt, meestal met afbeeldingen van mensen. Je kan inschrijven op hun nieuwsbrief, dan krijg je elke maandag een mail waarin het werk van diverse textielkunstenaars besproken wordt.

De lesgeefster voor deze curcus was Gwen Hedley. Gedurende een week kreeg je elke dag een video met uitleg en een werkboekje dat je kon downloaden.

Het begon met het verven van twee lappen stof in een donkere en lichtere kleur. Ik heb voor lichtgroen en donkerbruin gekozen op een geelbeige achtergrond.

De ene kant van de lap kwam in overwegend groen, de andere kant in overwegend bruin. De ene lap werd heel dens geverfd, in de andere mocht je nog veel van de achtergrondkleur zien. Het verven kon met borstels , kartonnen rolletjes, takjes enz..

Daarna volgde het  knippen van rechthoekige stukjes uit beide stoffen. Het was de bedoeling om verbindingen tussen deze stukjes te vinden. De rechthoekjes werden dan met de naaimachine aan elkaar gestikt tot een lange lap. De verbindingen werden geaccentueerd met allerlei borduursteken.

Terwijl ik aan mijn werkje bezig was deed het mij denken aan een wandeling langs een bospad, plaatsen met modder, veel blaadjes, andere plaatsen met bloemen en takken.

Voor de verdere afwerking waren er diverse mogelijkheden, ik heb ervoor gekozen om mijn lap met een festonsteek op een stuk stof afkomtig van een gordijnenstaal te bevestigen.

Ik heb een tussenvulling en een achterkant gebruikt en het geheel gequilt met een siersteek van mijn naaimachine.

“Bospad” is een lange smalle quilt geworden (18cm.x 97cm.) maar door deze wat rare afmetingen vindt hij gemakkelijk een plaatsje in de woonkamer.

 

 

8 gedachten over “Bospad

 1. I love the idea of this being a forest path! So clever. One could do a beach path or meadow path, garden path; endless possibilities. Your variety of stitches, objects and color are so impressively arranged. You are such an artist!

  PS in one other post I wrote ‘grid’ for some reason and meant rooster!
  Not sure how that happened!

 2. Weeral een heel mooi werk Catrien 👏 eens iets heel anders en zelfs het machine werk is geen storing factor. Heel geslaagd 🤩

 3. Hoeft het te verbazen dat we weer van ons sokken geblazen worden met deze creatie.
  Onuitputtelijke fantasie en feilloze uitwerking van je projecten waar we veel van kunnen leren.
  Het moet gezegd zijn dat het altijd verrassend is met wat we te zien krijgen met elke nieuw project. Net daarom is het altijd uitkijken naar het volgende nieuws dat we binnen krijgen

 4. Het zou wel een heel speciale broek moeten zijn om in de plaats van dat prachtige werkje te hangen Jose😅Het is echt zeer mooi!

 5. Tof hoe een tussendoor projectje een heel andere wending kreeg, en daarom stond ik graag een van mijn broekhangers af 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.