Borduren op papier en tentoonstelling BQV in Edingen.

Een on line curcus borduren op papier (Domestika) bracht mij tot het maken van dit werkje, het is een collage van gelliprints, een papieren kantje en een afbeelding van een vogel op een serviët.  Alles is vastgenaaid met borduursteken op wit Khadi papier.

Khadi papier wordt gemaakt van katoenen vodden. Het is heel geschikt om op te naaien ook met de naaimachine.

Dit is een ecoprint van een notenblad vastgenaaid met de machine op Khadi papier. De tak is threadsketching op een theezakje. Waar ander papier zou scheuren bij het maken van zoveel gaatjes dicht naast elkaar, gebeurt dat niet met Khadi papier.

Hierboven een ecoprint van een notenblad, vastgemaakt met festonsteken op een gelliprint. Dit is “organic embroidery” geleerd via de tutorials van Mirjam Gielen.

Deze kleine werkjes zorgen voor een afwisseling tijdens het  patchen en quilten.
Alle geleerde steken en technieken kunnen natuurlijk ook op textiel uitgevoerd worden. Daar ik een hekel heb aan proeflappen is dit een goede oplossing.
Ze kunnen in een kadertje en regelmatig wordt de “tentoonstelling” in ons huis veranderd. Dit doe ik ook met mijn quilts die elk om beurt eens de kast mogen verlaten om een luchtje te scheppen.

Dit brengt mij bij de tentoonstelling van de Belgische Quilters Vereniging in Edingen.
Quiltvriendin Brigitte deed mij zin krijgen om deze tentoonstelling te bezoeken toen ze vertelde dat er twee van haar quilts hingen. We besloten om samen te gaan en onze hubbies mee te nemen. Terwijl wij de quilts bewonderden konden de mannen een wandeling maken in het mooie park van het kasteel in Edingen en gelukkig zat het weer heel goed mee.

Hierbij de foto’s van Brigitte haar mooie quilts :

Links een bedsprei voor haar dochter Ellen, variatie op het “Storm at sea” patroon, volledig handgenaaid, machinaal gequilt.
Rechts een bedsprei met log cabin blokken, machinaal genaaid en gequilt.

Verder nog enkele foto’s van quilts die ik mooi vond:

De foto van de blauwe vogel is een knipoog naar mijn Amerikaanse nichtje Diane die gek is op vogels , vooral blauwe.

Er waren heel veel quilts te bezichtigen en het was ook moeilijk te weerstaan  aan de vele verleidingen in de winkeltjes,  geinstalleerd in de stallen van het kasteel.

Het was een mooie dag om nog lang van na te genieten.

 

9 gedachten over “Borduren op papier en tentoonstelling BQV in Edingen.

 1. Hi Catrien, je kaarten zijn prachtig!! Mooi van kleur, mooie combinatie ‘s. Ze zijn af😘.
  Dankjewel om mijn quilts te showen 😍. Het werd inderdaad een leuke dag. Voor ieder wat wils. Dankjewel voor het gezelschap!! Voor herhaling vatbaar 🥰

 2. Hi Catrien.
  Wonderful! The embroidery is beautiful and so interesting of a process; love the combination of the bird with the plants. And to think the bird was on a napkin! I have been given those and now look at them in a new light!
  The quilts at the castle exhibit are unbelievable! Just when you think you’ve seen every idea imaginable new ones are presented. And of course the birds are my favorite. But the multi-decorated sea horse is inspired; just beautiful. Also the 3-D effect of the two rectangular rods is amazing.
  Thanks so much for sharing all this.

 3. Heel leuke borduurcollages, mijn top favoriet is de tweede collage.
  Het was inderdaad een leuke dag in Edingen met Marnix en Brigitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.